donderdag 19 september 2013

Dat geloof je toch niet??? Minister Timmermans bij Pauw en Witteman.


In alle ernst, zo'n kampioen debater-minister die zichzelf blaasjes wijsmaakt, geloof je toch voor geen "gulden"cent meer??! 

Toegegeven, mijn signatuur is European Greens. Oftewel: Groen!, Groen-Links, Die Grünen, Bundnis, ECCOLO,  C.s. met deels ook sympathieën voor SP / D66,  SPD, Partie Socialiste, C.s.  Oftewel: Groene, Liberale, Sociaal Demokraten .  Daarbij is anti-oorlog en pacifistische politiek - niet te verwarren met niks-doen en collaboreren omdat het dan het beste uitkomt - één van mijn pan-Europeese èn mondiale stokpaardjes!

Wat zagen en hoorden we in Pauw & Witteman vanavond (woensdag 18 sept 2013) ?  

Een PvdA Minister die de ene debaters vol- en slagzin na de andere "koeien uit de sloot halende" als een blind paard "op laag water" zat te verdedigen!  ;)   In mijn perceptie een 9,5 halende voor debatingskunde maar een absoluut dikke NUL voor geloofwaardigheid! 

Zelden heb ik zo'n staaltje zelfbedrog -zonder enige aarzeling- meer meegemaakt.   Ook in de VS, België, Italië, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk - die volg ik nauwlettend- hoor je om de haverklap zinnen waarbij je broek van op uw "knoesels"  (enkels) zakt.  :D  Maar dàn kan ik er nog om lachen onder het motto: "en gij geloofd uw eigen blaaskens?" Met de wetenschap dat hij of zij natuurlijk géén woord van alle krakende volzinnen kan noch zal geloven. 
Wat minister Frans Timmermans (Buitenlandse zaken) vanavond presteerde deed mij niet alleen "verschieten" van verbazing; niet alleen mijn broek afzakken; maar geheel met open mond naar de buis kijken.  Gelukkig heb ik - nog - geen kunstgebit. Anders was het geheid klappertandend -spontaan als een groene peut (kikker) uit mijn mond gesprongen- het hele huis door gehuppeld! :D 

Pogingen van Pauw & Witteman om Zijne excellentie  te strikken waren tevergeefs. "u lijkt Hans Kazan wel" e.a. strikt wèl reële voorbeelden werden zelfs met "Klopt! ..." gepareerd.  Onvoorstelbaar!  Wie dan "de vijand" is, wat als van die " kleine terroristische groepjes zichzelf op het Centraal Station opblazen, die JSF's kunnen doen".... Het antwoord is dus na 5 volzinnen "dat we nu duurzaam(!)" tot een bewuste keuze zijn gekomen (of zoiets).  En Wiki leaks  citaten of de vraag of straaljagers nog van deze tijd zijn ten spijt, het blijkt dus "dat we in onveilige tijden leven en dat we defensie dus ook adequaat moeten uitrusten" e.d.  [n.b. Deze "tussen haakjes" zinnen zijn geen letterlijke zin citaten, omdat de intellectuele  woordenstroom meer aan de Niagara watervallen deed denken: met volle kracht, alles in een mist verhullend, niet na te vertellen zijnde. ]

Terug naar de/een  "voorbeeld" stelling voor meneer Timmermans: 
Feit: We hebben straks dus voor miljarden die -inmiddels tot 34 teruggebrachte - JSF straaljagers die we volgens de minister "broodnodig" hebben in "deze onveilige tijden" vol met "kleine terroristische groepjes".
Hypothese: Een x- tal  van een terroristische groep "vijanden" blaast zichzelf op in het Centraal Station, of dreigt ermee op Schiphol, of in een autobus, of ...... Wat doen die 34 JSF straaljagers dan?  Amsterdam Centraal, Schiphol,... doelgericht en efficiënt (zelfs duurzaam?) platbombarderen?  Nou???
Of wil de minister beweren dat het -net als al die onzinnige "strengere justitie aanpak" van minister Opstelten - zogenaamde terroristen zal afschrikken om een aanslag te plegen omdat er binnen 20 minuten maar liefst 34 straaljagers boven hun hoofd met 1500 km/u kunnen overvliegen?  
Analogieën:  Net als verhoging van 25 jaar naar levenslang (of desnoods zelfs doodstraf)  moord en doodslag zou voorkomen? Net als dreiging van uitzetting naar Roemenië diefstal van iPhones (of desnoods zelfs "Tena-lady incontinentie-luiers" bij Kruitvat) zal voorkomen?  Laat me niet lachen! :D  
Maar om met droge ogen en zonder in je broek te piesen, liefst 15 minuten lang te kunnen en durven beweren - zelfs na 10 jaar ABSOLUUT géén JSF in het programma van de PvdA - dat blijkbaar wijsheid pas na jaren ontstaat.... En daarbij ook nog de term "duurzaamheid" te durven verkrachten...  :(   "Sorry!  That's real Bull-shit," zouden Amerikanen zeggen. Uiteraard verslaat de minister mij in een debating ronde.  Al was het gewoon omdat mijn tanden dan echt klappertandend  uit de mond zouden vallen met ecologisch ècht onverantwoord geraas!  ;) 
Tja.... Ik heb bijna geen enkel goed woord voor Geert Wilders over, maar hij mag wat mij betreft het bovenstaande aanhalen en er dan (helaas) applaus mee vergaren.   :( 

[edit: Oei! Is dat freudiaans orakelen? Bij uitzending gemist blijkt het om ZEVEN-endertig F-35 (=JSF) en niet 34 straaljagers te gaan. Ummmm.... Ik laat die fout staan! Wedden dat het uiteindelijk TOCH maar 34 afgeleverde stuks (voor het zelfde bedrag) zal gaan? :) ]

1 opmerking:

  1. Oei! Is dat freudiaans orakelen? Bij uitzending gemist blijkt het om ZEVEN-endertig F-35 (=JSF) en niet 34 straaljagers te gaan. Ummmm.... Ik laat die fout staan! Wedden dat het uiteindelijk TOCH maar 34 afgeleverde stuks (voor het zelfde bedrag) zal gaan? :)

    BeantwoordenVerwijderen